Czy fast food może być zdrowy? Dziś przekonamy Cię, że tak! A to dlatego, że nie szybkość wykonania dania ma tu znaczenie, ale składniki jakich użyjesz.
Fast food nie jest daniem zarezerwowanym wyłącznie dla mięsożerców! Kotleciki wegańskie, nasiona roślin strączkowych czy tofu sprawdzają się w burgerze lub tortilli równie dobrze co mięso. Łapcie przepis na przepyszne, wegańskie wrapy, które zrobisz w minutę! Główną rolę w tym daniu zagra wysokobiałkowe, wędzone tofu.
Składniki (2 sztuki):
- 2 pszenne tortille
- 180 g tofu wędzonego Naura
- 1 słoiczek pasty z batatów z rozmarynem Naura
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- kilka listków sałaty rzymskiej
- garść rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Wykonanie:
Tofu pokrój w kostkę, przypraw solą oraz pieprzem i podsmaż na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Tortille posmaruj pastą i ułóż na nich liście sałaty, tofu oraz pokrojone na połówki pomidorki. Na koniec posyp wszystko natką pietruszki i zwiń tortille w rulony.
Smacznego!
0 komentarzy