Marka Naura stworzyła nową linię produktów dedykowanych weganom, a wśród niej wyjątkowo pysze pasty kanapkowe. Eksperci Naury stworzyli aż cztery perfekcyjne kompozycje, które zadowolą każdego smakosza i miłośnika smarowideł wegańskich. Pasty przygotowane przez Naurę to w całości ekologiczne, naturalne produkty w 100% pochodzenia roślinnego. Idealne dla wegan, wegetarian oraz dla wszystkich, którzy lubią jeść smacznie i zdrowo.
Moda na dietę wegańską
Innowacyjne produkty wegetariańskie zajmują coraz więcej miejsca na sklepowych półkach. Czy to tylko moda, czy świadomy wybór? Jak się okazuje o wyborze diety roślinnej decyduje nie tylko trend, ale też wiedza żywieniowa. Stos publikacji potwierdzająca korzyści stosowania diety wegańskiej rośnie w równym tempie z ilością przybywających wegan. Dieta roślinna nieustannie zbiera laury i uznanie ekspertów żywieniowych. Stosowanie zrównoważonej diety wegańskiej z pewnością niesie ze sobą wiele korzyści. Ze względu na dużą ilość pełnoziarnistych zbóż, strączków, warzyw i owoców w diecie, dostarczymy do organizmu duże ilości błonnika i antyoksydantów, które mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie.
Nie tylko dla wegan
Po produkty wegańskie coraz częściej sięgają również flexitarianie, czyli osoby ograniczające mięso w diecie, a także zdeklarowani mięsożercy ciekawi nowych smaków. Wskazują na to badania Nielsena. Okazuje się, że wzrost sprzedaży produktów wegańskich nie wpływa na sprzedaż mięsa. Roczna wartość sprzedaży najpopularniejszych produktów wegetariańskich wyniosła w sierpniu br. aż 441 mln zł – szacuje Nielsen. Te dane pokazują, że świadomość żywieniowa konsumentów zmienia się, a zdrowe produkty roślinne coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Wśród najczęściej kupowanych zamienników produktów odzwierzęcych są mleka roślinne, gotowe dania wegańskie i właśnie pasty kanapkowe.
Pasty prosto z natury
Oferowane przez Naurę specjały spróbowane raz z pewnością na długo wejdą do Twojego codziennego jadłospisu. W portfolio znajdziesz aż 4 wyjątkowe i w pełni ekologiczne propozycje:
- Pasta z batatów z rozmarynem
- Pasztet z pieczonymi warzywami
- Paprykarz z kaszą jaglaną
- Hummus marchewkowy z wędzoną papryką
Jak widzisz oferta prezentuje się zachęcająco i z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak. Różnorodna i zdrowa dieta zapewnia doskonały wygląd i samopoczucie, dlatego nawet podczas przygotowywania kanapek, warto sięgać po najwyższej jakości żywność ekologiczną. Aromatyczne pasty wegańskie powstają wyłącznie z naturalnych, certyfikowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych aromatów. Całość doskonale doprawiona bukietem aromatycznych ziół i przypraw uzupełnia kompozycję. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż pasty rozpływają się w ustach.
Smarowidła nie tylko do kanapek
Świeży chleb z chrupiącą skórką posmarowany hummusem marchewkowym – brzmi doskonale! Jednak to nie jedyne zastosowanie roślinnych past Naury. Z powodzeniem mogą być stosowane jako przystawka, dip do warzyw i chrupiących nachosów. Świetnie sprawdzą się na imprezowym stole jako małe przekąski z pumperniklem. Możesz wykorzystać je również na ciepło jakofarsz do naleśników lub dodatek do zapiekanek i makaronów, tworząc wyjątkowe i smaczne dania obiadowe. Nowe życie, dzięki pastom, zyskają też meksykańskie tortille. Wystarczy posmarować dipem placek, dodać ulubione warzywa i otrzymujemy pyszne, pełne smaku danie, które sprawdzi się jako lekki obiad lub lunch do pracy. Jak widzisz zastosowań jest mnóstwo, eksperymentując w kuchni z pewnością odnajdziesz jeszcze wiele innych!
0 komentarzy