Majonez wegański Naura to roślinny zamiennik tradycyjnego, lubianego przez Polaków sosu na bazie oleju i jajek. Bazą wegańskiego majonezu jest wysokiej jakości olej rzepakowy, a pełni smaku nadają mu charakterystyczne, aromatyczne przyprawy. Majonez nie jest poddawany pasteryzacji, dlatego zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze. Produkt dedykowany jest weganom i wegetarianom, ale i wszystkim tym, którzy poszukują zdrowych zamienników klasycznych produktów.
Majonez wegański smakiem nie odbiega od klasycznego odpowiednika. Gęsty, sycący sos ma szerokie zastosowanie kulinarne. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, sałatek, wegańskich burgerów i zapiekanek. Majonez stanowi podstawę wielu innych, znanych sosów, m.in. tatarskiego, musztardowego, czosnkowego, a także popularnych dipów do warzyw i krakersów
Pomysł na lunch w 10 minut? Wege sałatka z makaronem i fasolką.
Potrzebujesz:
- Makaron
- Fasolka szparagowa
- Pomidorki koktajlowe
- Papryka czerwona
- Cebula czerwona 1/2 szt.
- Pieprz świeżo mielony
- Oregano
- 3 łyżki wegańskiego majonezu Naura
- Sok z cytryny
- Szczypiorek
Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj fasolkę szparagową. Odcedź, przelej zimną wodą i przerzuć do miski.
Dodaj pokrojoną w cienkie paski paprykę, połówki pomidorków koktajlowych i posiekaną drobno cebulę. Majonez wymieszaj z wyciśniętą 1 łyżką soku z cytryny, przypraw świeżo mielonym pieprzem i oregano. Gotowy sos dodaj do makarony z warzywami i wymieszaj. Posyp całość szczypiorkiem.