
Część z Was zapewne planuje ostatnie już wakacyjne wyjazdy, a my jesteśmy w 100% skupieni i myślimy jak najlepiej wykorzystać sezonowe smaki w kuchni Naury. Różnorodność sezonowych owoców pozwoli na stworzenie oryginalnej kompozycji, która zachwyci podczas letnich przyjęć w ogrodzie. Doskonale wiemy, że letnie spotkania przy grillu nie mogą odbyć się bez słodkiego deseru. Mocno kokosowa, szybka niczym mrugnięcie oka tarta z budyniem i malinami to idealny pomysł na letni smakołyk. Sprawdź jak w ekspresowym tempie ją wykonać!
Ciasto:
- 260 g herbatników kokosowych
- 100 g oleju kokosowego
Krem budyniowy:
- 2 opakowania budyniu waniliowego Naura
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 5 łyżek ksylitolu
- 20 g wiórków kokosowych
- 2 szklanki malin
Wykonanie:
Zmiksuj w blenderze ciasteczka i dodaj roztopiony olej kokosowy. Przełóż do formy na tartę i dłońmi dociśnij do ścianek. Spód tarty włóż do lodówki do schłodzenia. Budyń przygotuj według wskazań na opakowaniu. Mleczko kokosowe ubij z ksylitolem i dodaj do niego wcześniej przygotowany budyń oraz wiórka kokosowe. Tak przygotowany krem wyłóż na schłodzony spód i poukładaj na wierzchu maliny.
Zdrowa wskazówka prosto od dietetyka:
Chcesz, żeby Twoje ciasto było jeszcze bardziej fit? Zamień ciasteczka na płatki owsiane Naura. Potrzebujesz: 200g płatków owsianych, 2 banany, pół szklanki mąki migdałowej, pół szklanki wiórków kokosowych, 50g oleju kokosowego i 4 łyżki syropu z agawy.
0 komentarzy