Ekologiczna passata pomidorowa Naura to zamknięty w wygodnej, szklanej butelce aromatyczny sos składający się w 100% z pomidorów. Passata wywodzi się z Włoch, gdzie stanowi bazę wielu sosów. Pierwszy przepis na ten tradycyjny produkt narodził się w kuchni neapolitańskiej, w drugiej połowie XVIII wieku. Passatę Naury charakteryzuje głęboki i wyrazisty smak oryginalnych pomidorów, pochodzących właśnie ze słonecznej Italii.
Gotowy sos jest pozbawiony skórek oraz nasion. Dzięki gęstej konsystencji jest niezwykle wydajny. Pomidorowa passata znacznie ułatwia przygotowywanie posiłków. Doskonale nadaje się do dań kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i wielu innych potraw, pochodzących z całego świata. Doskonale sprawdza się jako baza sosów do makaronów, pizzy czy jako dodatek do dań mięsnych i zup, w tym tradycyjnej zupy pomidorowej.
Nasz pomysł na najszybszy obiad z użyciem passaty to mini pizze z ciasta francuskiego.
Potrzebujesz:
- ciasto francuskie
- passata z ekologicznych pomidorów Naura
- startą mozzarelle
- kukurydza
- pieczarki
- ulubione przyprawy
Ciasto francuskie rozłóż na papierze do pieczenia, nałóż na nie passatę, posyp przyprawami i dodaj ulubione przyprawy. Całość posyp startą mozzarellą, zwiń w rulonik, pokrój na mniejsze części i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz 15-20 minut. Smacznego!