Pieczywo bezglutenowe – nowość

| Aktualności

Pyszne, puszyste pieczywo bez glutenu Naury polecane jest wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowy styl życia. Jak sama nazwa wskazuje, to sposób żywienia przeznaczony szczególnie dla osób, u których stwierdzono celiakię lub nieceliakalną nietolerancję glutenu. Gluten to mieszanina białek roślinnych, występujących w ziarnach niektórych zbóż, głównie w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie.

Bezglutenowe pieczywo Naury to szybki sposób na zdrowe i pełnowartościowe śniadanie! Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymuje uczucie sytości. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce. Ziarna obecne w pieczywie, przyjemnie chrupią i zwiększają wartość odżywczą pieczywa. Każdy produkt został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu na długo zachowuje świeżość i wyśmienity smak.

Gwarancją, że dany produkt nie zawiera glutenu, jest międzynarodowe oznaczenie przedstawiające symbol Przekreślonego Kłosa. Tylko ten certyfikat daje nam absolutną pewność, że nie znajdziemy w produkcie glutenu – alergizującego białka. Cała linia pieczywa Naury została oznaczona tym prestiżowym certyfikatem.

Pozostałe aktualności

Nowe Słodkie Wafle w ofercie: Cynamonowe i Śmietankowe

Nowe Słodkie Wafle w ofercie: Cynamonowe i Śmietankowe

Wasze ulubione wafle wytrawne (naturalne, z czarnuszką, cebulowe i pikantne) doczekały się swoich słodkich wersji! Producent znany z wysokiej jakości zdrowej żywności wprowadza na rynek dwa nowe smaki: Wafle Cynamonowe i Wafle Śmietankowe. Te chrupiące przekąski są...

Nowy wygląd, te same wyjątkowe soki Naura

Nowy wygląd, te same wyjątkowe soki Naura

Marka Naura z dumą ogłasza swoją najnowszą transformację po intensywnym rebrandingu. Teraz nasza firma prezentuje się w zupełnie nowym świetle, łącząc nowoczesność z tradycyjnymi wartościami, które zbudowały naszą solidną reputację. Pierwsze produkty z nową...