Pyszne, puszyste pieczywo bez glutenu Naury polecane jest wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowy styl życia. Jak sama nazwa wskazuje, to sposób żywienia przeznaczony szczególnie dla osób, u których stwierdzono celiakię lub nieceliakalną nietolerancję glutenu. Gluten to mieszanina białek roślinnych, występujących w ziarnach niektórych zbóż, głównie w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie.
Bezglutenowe pieczywo Naury to szybki sposób na zdrowe i pełnowartościowe śniadanie! Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymuje uczucie sytości. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce. Ziarna obecne w pieczywie, przyjemnie chrupią i zwiększają wartość odżywczą pieczywa. Każdy produkt został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu na długo zachowuje świeżość i wyśmienity smak.
Gwarancją, że dany produkt nie zawiera glutenu, jest międzynarodowe oznaczenie przedstawiające symbol Przekreślonego Kłosa. Tylko ten certyfikat daje nam absolutną pewność, że nie znajdziemy w produkcie glutenu – alergizującego białka. Cała linia pieczywa Naury została oznaczona tym prestiżowym certyfikatem.