
Rozpoczynamy sezon szkolny, a co się z tym wiąże – koniec spania do 12! Pora na odrobine zdrowej rutyny i porannych obowiązków. Niezależnie od tego, o której musisz wstać, postaraj się umilić sobie i Twojej rodzinie poranek za pomocą pełnowartościowego śniadania! Warto poświęcić kilka chwil rano na przygotowanie ciepłego, pełnowartościowego śniadania, które sprawi, że zaczniemy dzień w rewelacyjnym nastroju. Dzisiejsza propozycja to śniadanie, które pokocha cała rodzina! Mini pancakes zrobią wrażenie nawet na najbardziej wymagających, małych niejadkach. Wystarczy kropla syropu klonowego, garść sezonowych owoców i śniadanie prosto z Instagrama gotowe!
Składniki:
- 1 szklanka pełnoziarnistej mąki pszennej Naury
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka soli
- 2 dojrzałe banany
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z olejem, bananem i jogurtem, a białka ubij na puszystą masę. Mąkę przesiej i dodaj do niej sodę oraz sól. Na koniec wymieszaj wszystkie trzy mikstury. Wykładaj po łyżce na rozgrzaną patelnię, po minucie przewróć na drugą stronę. Im większa patelnia tym więcej placuszków zrobić na jednym zamachem!
Wygodna wskazówka!
Jeżeli nie lubisz rano wstawać nasze pancakes możesz zrobić dzień wcześniej wieczorem. Nasz przepis jest tak dopracowany, że będą smakować równie dobrze i nadal będą puszyste oraz miękkie!
0 komentarzy