Ostatnie miesiące zmieniają nasze nawyki żywieniowe. Zdecydowanie chętniej gotujemy i pieczemy w domu. Jesteśmy bardziej otwarci na nowe smaki i eksperymenty kulinarne. Chcemy ułatwić Ci zadanie, dlatego do oferty Naury wprowadziliśmy mąki niezbędne w każdej kuchni. Wszystkie nasze propozycje są pełnoziarniste i ekologiczne.
Poznaj nasze nowości:
BIO mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000 – orkisz jest dawną odmianą pszenicy wracającej do łask. Świetnie sprawdzą się do wypieku domowego chleba. Dobrze łączy się z innymi rodzajami mąk, śmiało dodaj ją podczas pieczenia ciasteczek, a zyskają one na aromatycznym lekko orzechowym smaku.
BIO mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 – doskonała do przyrządzenia domowego pieczywa. Chleb i bułki na bazie mąki żytniej z pełnego ziarna są bardziej sycące i zaspokoją głód na dłużej.
BIO mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 – najbardziej uniwersalna propozycja. Z powodzeniem wykorzystaj ją do wypieku nie tylko domowego pieczywa, ale też ciast, ciasteczek i przygotowania naleśników czy gofrów.