Pełnoziarniste BIO mąki – nowość

gru 2, 2020 | Aktualności

Ostatnie miesiące zmieniają nasze nawyki żywieniowe. Zdecydowanie chętniej gotujemy i pieczemy w domu. Jesteśmy bardziej otwarci na nowe smaki i eksperymenty kulinarne. Chcemy ułatwić Ci zadanie, dlatego do oferty Naury wprowadziliśmy mąki niezbędne w każdej kuchni. Wszystkie nasze propozycje są pełnoziarniste i ekologiczne.

Poznaj nasze nowości:

BIO mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 2000 – orkisz jest dawną odmianą pszenicy wracającej do łask. Świetnie sprawdzą się do wypieku domowego chleba. Dobrze łączy się z innymi rodzajami mąk, śmiało dodaj ją podczas pieczenia ciasteczek, a zyskają one na aromatycznym lekko orzechowym smaku.

BIO mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 – doskonała do przyrządzenia domowego pieczywa. Chleb i bułki na bazie mąki żytniej z pełnego ziarna są bardziej sycące i zaspokoją głód na dłużej.

BIO mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 – najbardziej uniwersalna propozycja. Z powodzeniem wykorzystaj ją do wypieku nie tylko domowego pieczywa, ale też ciast, ciasteczek i przygotowania naleśników czy gofrów.

Pozostałe aktualności

Domowy zakwas na bazie żytniej mąki

Domowy zakwas na bazie żytniej mąki

Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 to wysokiej jakości mąka pełnoziarnista. Zawiera gluten, co gwarantuje doskonałe wyrastanie, elastyczność i delikatnie wilgotną konsystencję wypieków. Mąka żytnia Naura pozyskiwana jest z pełnego ziarna, o przemiale 2000, co oznacza,...

Tradycyjny smak w wersji wege

Tradycyjny smak w wersji wege

Majonez wegański Naura to roślinny zamiennik tradycyjnego, lubianego przez Polaków sosu na bazie oleju i jajek. Bazą wegańskiego majonezu jest wysokiej jakości olej rzepakowy, a pełni smaku nadają mu charakterystyczne, aromatyczne przyprawy. Majonez nie jest poddawany...

Smak Włoch zamknięty w butelce

Smak Włoch zamknięty w butelce

Ekologiczna passata pomidorowa Naura to zamknięty w wygodnej, szklanej butelce aromatyczny sos składający się w 100% z pomidorów. Passata wywodzi się z Włoch, gdzie stanowi bazę wielu sosów. Pierwszy przepis na ten tradycyjny produkt narodził się w kuchni...