Soki 100%

BIO sok z buraka 

Ekologiczny sok z buraka pochodzi z lokalnych, kontrolowanych upraw, co gwarantuje jego korzyści dla zdrowia. Buraki to jedno najpopularniejszych i najzdrowszych polskich warzyw. Sok polecany jest szczególnie w diecie osób z podwyższonym ciśnieniem krwi i zmagających się z anemią. Warto podkreślić, że sok zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry – nie jest dosładzany.

Właściwości zdrowotne buraka znane były już w starożytności. Pierwsze informacje o uprawie tych warzyw odnaleźć można już w dokumentach pochodzących z Babilonii. Na polskich stołach burak pojawił się około XIV wieku i zagościł na nim na dobre, stając się jednym z podstawowych składników tradycyjnej kuchni polskiej.

Sok z buraka to doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Świetny w formie wzmacniającego napoju lub jako dodatek do różowego smoothie. Może być wykorzystywany również jako baza zup, w tym tradycyjnego polskiego barszczu czerwonego. Proces pasteryzacji umożliwia przechowywanie soku w lodówce, nawet do dwóch tygodni po otwarciu.  

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik

BIO sok z granatu 

BIO sok z granatu powstaje z najwyższej jakości owoców granatu, pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Owoc narodził się na terenie dawnej Persji i Mezopotamii. Oryginalny kształt granatu, ciekawa struktura wnętrza z niezliczoną ilością pestek, a także jego niezwykłe właściwości odżywcze sprawiły, że na przestrzeni tysiącleci granat zyskał symboliczne znaczenie.

W starożytności uznawany był za owoc życia, eliksir miłości oraz symbol długowieczności i płodności. Ponieważ samo spożycie owocu, ze względu na jego budowę, nie należy do najłatwiejszych, sok Naury to doskonała alternatywa na wykorzystanie jego walorów.

Sok z granatu możesz pić samodzielnie lub rozcieńczony z wodą jako wzbogacenie zdrowej, zbilansowanej diety. Dodany do koktajlu lub deseru poprawi jego kolor i walory odżywcze. Lekka pasteryzacja powoduje, że może być przechowywany w lodówce nawet do dwóch tygodni po otwarciu.

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik

Sok z granatu 

Naturalny sok z granatu Naura powstaje z soczystych owoców Punica granatum, czyli krzewu granatowca. To 100% sok produkowany wyłącznie na bazie owoców, bez udziału cukru i konserwantów. Charakteryzuje go naturalnie słodki, lekko cierpki smak, który z pewnością zadowoli niejednego konesera egzotycznych produktów.

Granat to owoc, pochodzący z terenów dawnej Persji i Mezopotamii. Oryginalny kształt granatu, ciekawa struktura wnętrza z niezliczoną ilością pestek, a także jego niezwykłe właściwości odżywcze, sprawiły, że na przestrzeni tysiącleci zyskał symboliczne znaczenie. W starożytności uznawany był za owoc życia, eliksir miłości, a także uchodził za symbol długowieczności i płodności.

Sok z granatu Naury doskonale sprawdza się do picia samodzielnie jako codzienna porcja zdrowia. Dodany do koktajlu lub deseru poprawi jego kolor i walory odżywcze. Sok świetnie sprawdzi się również jako dodatek do rozgrzewającej herbaty. Dzięki procesowi pasteryzacji może być przechowywany w lodówce do dwóch tygodni po otwarciu.

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik

Sok z żurawiny 100% 

Sok z żurawiny powstaje w tradycyjny sposób z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon), pochodzącej z Kanady. Proponowany przez Naurę sok jest 100%, co oznacza, że wyprodukowany został wyłącznie na bazie naturalnych składników, bez udziału cukru i konserwantów. Sok z żurawiny jest charakterystycznie kwaśny, ale właśnie to sprawia, że ma tak wiele walorów odżywczych.

Żurawina to niewielka, wieloletnia krzewinka rosnąca naturalnie na terenach Europy, północnej Azji, Kanady i Stanów Zjednoczonych. Korzyści płynących ze spożywania żurawiny jest wiele. Najczęściej jednak podkreśla się to, że żurawina pomocna jest przy leczeniu infekcji dróg moczowych.

Sok z żurawiny to doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Można go stosować bezpośrednio w formie wzmacniającego napoju lub dodać nie wielką ilość do smoothie lub deseru. Sok świetnie sprawdza się także jako zamiennik cytryny do wzmocnienia smaku herbaty. Dzięki procesowi pasteryzacji może być przechowywany w lodówce nawet do dwóch tygodni po otwarciu.

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik

Sok z aronii 100% 

Naturalny sok z aronii Naura powstaje z soczystych owoców Aronia melanocarpa. Ciemnofioletowy 100% sok produkowany jest wyłącznie na bazie owoców, bez udziału cukru i konserwantów. Wszystkim znany, charakterystyczny cierpki smak aronii  doskonale komponuje się z naparem ziołowym lub ciepłą herbatą.

Aronia pochodzi ze wschodnich wybrzeży kontynentu północnoamerykańskiego, na którym występuje w stanie dzikim. Owoc ceniony jest jako doskonałe źródło przeciwutleniaczy, zwłaszcza polifenoli. Jagody aronii, ze względu na obecność bioaktywnych składników, wykazują szereg pozytywnych efektów prozdrowotnych.

Sok z aronii może służyć bezpośrednio do picia, w formie wzmacniającego napoju. Z kolei dodany do smoothie lub deseru nadaje kolor i poprawia walory odżywcze. Sok świetnie sprawdzi się również jako dodatek do porannej owsianki. Dzięki procesowi pasteryzacji może być przechowywany w lodówce do dwóch tygodni po otwarciu.

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik

Sok z buraka 100% 

Sok z buraka powstaje w tradycyjny sposób z korzeni buraków ćwikłowych. Proponowany przez Naurę sok jest 100%, co oznacza, że produkowany wyłącznie na bazie naturalnych składników, bez udziału cukru i konserwantów. Sok z buraka ma charakterystyczny, lekko słodki smak, który zachwyci każdego.

Właściwości zdrowotne buraka znane były już w starożytności. Pierwsze informacje o uprawie tych warzyw odnaleźć można w dokumentach pochodzących z Babilonii. Buraki uprawiane tam były nie tylko w celach spożywczych, ale również zdrowotnych. Burak na polskich stołach pojawił się około XIV wieku i zagościł na nim na dobre, stając się jednym z podstawowych składników kuchni polskiej.

Sok z buraka to doskonałe uzupełnienie diety. Świetny w formie wzmacniającego napoju lub jako dodatek do smoothie. Sok może być wykorzystywany również jako baza do zup, w tym tradycyjnego polskiego barszczu czerwonego. Dzięki procesowi pasteryzacji może być przechowywany w lodówce nawet do dwóch tygodni po otwarciu.

Koktajle

Herbata

Lemoniada

Naturalny barwnik