Produkty śniadaniowe
BIO płatki jaglane
Płatki jaglane uzyskuje się poprzez zgniecenie ziaren prosa, czyli jednego z najstarszych i najzdrowszych zbóż. Płatki Naury powstają z ekologicznego surowca, pochodzącego z kontrolowanych gospodarstw rolnych. Ważny jest również fakt, że nie zawierają glutenu, dlatego stanowią świetną alternatywę dla popularnych płatków owsianych. Płatki jaglane to źródło węglowodanów złożonych, które są jednym z głównych źródeł energii dla organizmu.
Na bazie płatków jaglanych można wykonać słynną jaglankę, najlepiej z dodatkiem orzechów i suszonych owoców. Płatki jaglane mają niezwykle wszechstronne zastosowanie. Sprawdzą się nie tylko w formie samodzielnego posiłku, ale również jako dodatek do zdrowych ciasteczek i batoników. To też świetny składnik wegańskich burgerów i pasztetów. Z kolei mięsożercy mogą wykorzystać płatki jako panierkę do mięsa lub drobiowych kąsków.
Śniadania
Desery
Ciasta
BIO płatki owsiane
Płatki owsiane to podstawa owsianki, której nie może zabraknąć w żadnej zdrowej diecie. Niektórzy nie potrafią wyobrazić sobie dnia bez miseczki pełnej płatków owsianych. Nie tylko dają uczucie sytości, ale posiadają tez bardzo dużo wartości odżywczych. Płatki owsiane stanowią jedno z najlepszych źródeł błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Warto zaznaczyć, że płatki dostarczane przez Naurę posiadają certyfikat żywności ekologicznej, co gwarantuje nam wysoką jakość produktu.
Jednym z najpopularniejszych sposobów na wykorzystanie płatków owsianych jest oczywiście popularna owsianka na mleku tradycyjnym lub roślinnym, z orzechami, ziarnami i owocami. Okazuje się, że płatki owsiane świetnie sprawdzają się również jako składnik zdrowych deserów w formie pełnoziarnistych batonów, granoli lub popularnych, owsianych ciasteczek z rodzynkami.
Śniadania
Desery
Ciasta
BIO płatki owsiane górskie drobne
Płatki owsiane górskie Naura otrzymywane są z wyselekcjonowanych ziaren ekologicznego owsa. Proces, dzięki któremu powstają nasze ulubione górskie płatki, jest w rzeczywistości bardzo prosty. Najpierw ziarna są obłuszczane, pozbywa się w ten sposób okrywy, czyli otrębów, a następnie nasiona są rozdrabniane i zgniatane – w takiej formie lądują na naszym stole. Płatki owsiane to jedno z najlepszych źródeł błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit.
Idealne śniadanie to takie, które zapewni nam energię na cały poranek, dostarczy niezbędnych wartości odżywczych, a jednocześnie nie będzie zbyt ciężkie do strawienia. Wszystkie te cechy mają właśnie płatki owsiane, dlatego tak często spożywają je na śniadanie wszyscy amatorzy zdrowego odżywiania. Płatki owsiane górskie świetnie sprawdzają się również jako komponent deserów – w formie pełnoziarnistych batonów, granoli lub popularnych ciasteczek.
Śniadania
Desery
Ciasta
BIO płatki jęczmienne
Ekologiczne płatki jęczmienne powstają poprzez zgniecenie ziaren jęczmienia. W procesie produkcji ziarna są oczyszczane, a następnie poddawane zabiegom hydrotermicznym i płatkowaniu. Płatki jęczmienne są świetną propozycją na zdrowe i pożywne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu i owoców lub na ciepło z mlekiem – jako alternatywa dla tradycyjnej owsianki.
Płatki jęczmienne mają niezwykle wszechstronne zastosowanie. Mogą być wykorzystywane także do dań wytrawnych – pasztetów, roślinnych burgerów, a także do zagęszczenia sosów i gulaszy. Okazuje się, że płatki świetnie sprawdzają się również jako składnik zdrowych deserów w formie pełnoziarnistych batonów, granoli lub popularnych ciasteczek zbożowych.
Śniadania
Desery
Ciasta
Bochenek bezglutenowy jasny
Bochenek bezglutenowy jasny to wygodny i zdrowy sposób na pełnowartościowe śniadanie. Powstał z myślą i troską o osobach z celiakią oraz nietolerancją glutenu. Zapewnia o tym obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Lekki jak chmurka bochenek polecany jest wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowe rozwiązania – to alternatywa dla tradycyjnego chleba. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce.
Bochenek dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymuje uczucie sytości. Chlebek został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu zachowuje świeżość i doskonały smak. Idealnie sprawdza się jako baza kanapek, tostów i wszelkiego rodzaju przystawek na diecie bezglutenowej.
Baza kanapek
Dodatek do sałatki
Zamiennik tradycyjnego pieczywa
Bochenek bezglutenowy wieloziarnisty
Bochenek bezglutenowy wieloziarnisty to szybkie i zdrowe rozwiązanie na pełnowartościowe śniadanie dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Zapewnia o tym obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Wieloziarnisty bochenek jest polecany wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowy styl życia. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce.
Pełnoziarniste kromki, dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspierają funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymują uczucie sytości. Ziarna obecne w pieczywie, przyjemnie chrupią i zwiększają wartość odżywczą pieczywa. Bochenek został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu na długo zachowują świeżość i wyśmienity smak. Doskonały do tostów, zdrowych kanapek i zapiekanek.
Śniadania
Baza kanapek
Zamiennik tradycyjnego pieczywa
Chleb bezglutenowy jasny
Chleb bezglutenowy jasny to najlepszy sposób na zdrowe, bezglutenowe kanapki. To również świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba. Receptura opracowana została specjalnie z myślą o osobach cierpiących na celiakię i nietolerancję glutenu. O absolutnym braku glutenu świadczy obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Bezglutenowy chlebek Naury polecany jest wszystkim tym, którzy cenią naturalne odżywianie i wygodne rozwiązania.
Chlebek bezglutenowy powstaje na bazie mąki ryżowej, kukurydzianej i tapioki. Nie brakuje w nim także sporej dawki błonnika witalnego. Wysoka zawartość błonnika zapewnia uczucie sytości na dłużej i wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego. Chleb został pokrojony w optymalnej wielkości kromki i zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu zapewnia wygodę i na długo zachowuje świeżość oraz doskonały smak.