BIO Pasty i tofu

BIO pasztet z pieczonymi warzywami

Ekologiczny pasztet z pieczonymi warzywami to pożywna pasta przygotowana na bazie polskich warzyw korzeniowych. Smaku nadają jej aromatyczne i wyraziste przyprawy – czosnek, curry i czarny pieprz. Propozycja od Naury jest w 100 % naturalna, co oznacza, że nie zawiera sztucznych barwników i szkodliwych konserwantów.

Precyzyjnie dobrane składniki pasztetu wzbogacają Twoją codzienną dietę o cenne walory odżywcze, a puszysta konsystencja sprawia, że pasta wręcz rozpływa się w ustach. Składa się wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego, co oznacza, że jest idealnym składnikiem diety wegan i wegetarian.

Pasztet warzywny może być stosowany jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw i krakersów. Najlepiej smakuje na wierzchu chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie lub francuskiej bagietki.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

BIO paprykarz z kaszą jaglaną 

Ekologiczny paprykarz wegański z kaszą jaglaną od Naury to aromatyczna pasta kanapkowa powstała wyłącznie na bazie naturalnych składników. Bazą paprykarza jest „królowa kasz”, a kompozycję uzupełniają pieczona marchew i aromatyczna pasta pomidorowa. Niebanalny skład i puszysta konsystencja zachwyci poszukiwaczy zdrowych smaków.

Tradycyjny paprykarz to pasta na bazie ryby i ryżu w asyście pomidorów. Naura wprowadza nową, roślinną wersję tej klasycznej potrawy. Jaglany paprykarz to idealna propozycja dla wegan i wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy lubią jeść smacznie i zdrowo.

Wegański paprykarz może być stosowany jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw lub wegański farsz do pierogów. Idealne komponuje się z krakersami i pszenną bagietką.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

BIO pasta z batatów z rozmarynem 

Ekologiczna pasta z batatów z rozmarynem od Naury to wegański dodatek do kanapek i przekąsek. Pasta na bazie słodkich ziemniaków jest w 100% naturalna i wolna od konserwantów. Wyjątkowy skład i wyszukany smak zachwyci poszukiwaczy zdrowych produktów.

Batat, inaczej słodki ziemniak, to jedno z najsmaczniejszych warzyw, właśnie dlatego na jego bazie powstała nowa pasta Naury. Dodatek rozmarynu dopełnia kompozycję smaku i nadaje jej wyrazisty aromat. To sprawia, że pasta z batatów stanowi idealną propozycję nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla wszystkich tych, którzy cenią smaczną i zdrową kuchnię.

Wegańska pasta z batatów doskonale sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw lub farsz do naleśników. Można ją wykorzystać również jako dodatek do zapiekanek, tortilli, a także składnik roślinnych burgerów.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

BIO hummus marchewkowy z wędzoną papryką 

Ekologiczny hummus marchewkowy z wędzoną papryką od Naury to pyszna pasta przygotowana na bazie ciecierzycy. Jest w 100% naturalna, co oznacza, że nie zawiera szkodliwych barwników i konserwantów. Precyzyjnie dobrane składniki wzbogacą Twoją codzienną dietę o cenne wartości odżywcze. Przyjemna, delikatna i puszysta konsystencja pobudza podniebienie każdego łasucha.

Popularny hummus wywodzi się z Egiptu. Według legendy został wymyślony przez sułtana Saladyna w czasach wypraw krzyżowych. Obecnie potrawa rozpowszechniona jest na całym świecie i dla wielu stanowi nieodłączny element codziennej diety! Idealna dla wegan i wegetarian oraz wszystkich tych, którzy lubią jeść smacznie i zdrowo.

Hummus marchewkowy może być stosowany jako przystawka, dip do warzyw lub wegański farsz do naleśników. Idealne komponuje się z pieczywem chrupkim, waflami ryżowymi oraz tradycyjną bagietką.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

BIO smalczyk z cebulką 

Smalczyk z cebulką to wegańska alternatywa tradycyjnej polskiej przystawki. Pasta powstaje na bazie ciecierzycy i kaszy gryczanej, a pełni kompozycji nadają jej aromatyczna cebulka i majeranek. Wszystkie składniki, z których powstaje pasta, pochodzą z ekologicznych gospodarstw rolnych, co gwarantuje jej wyjątkowy smak.

Kremowa konsystencja i uniwersalny charakter smalczyku sprawiają, że ma wiele zastosowań, nie tylko w diecie wegan i wegetarian. Zapewniamy, że w każdej odsłonie smakuje równie wyśmienicie.

Wegański smalczyk świetnie sprawdza się jako śniadaniowy dodatek do kanapek. Wygodne, szklane opakowanie umożliwia zabranie pasty na piknik lub do pracy w formie zdrowego lunchu. Doskonały jako dip do warzyw lub dodatek do pełnoziarnistych naleśników.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

Tofu wędzone 

Tofu wędzone Naura powstaje według tradycyjnej receptury w procesie tzw. koagulacji esencji nasion soi. Dzięki naturalnemu procesowi wędzenia zyskuje niepowtarzalny smak.  Świetnie sprawdza się jako zamiennik mięsa w daniach wegańskich i wegetariańskich. Pokrojone w kostkę lub grube plastry można smażyć, grillować lub na surowo dodawać bezpośrednio do potrawy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek, kanapek, wegańskich burgerów i farszów. Gdy zaś pokroimy je w cienkie plastry z powodzeniem zastępuje lubiany przez wszystkich wędzony ser żółty.

Tofu wędzone  charakteryzuje się wysoką zawartością białka, najważniejszego składnika budulcowego dla naszego organizmu. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Produkt został wzbogacony w wapń, który również wspiera stan kości i zębów. Soja, z której produkowane jest tofu Naury, nie jest modyfikowana genetycznie. Tofu wędzone jest sterylizowane i pakowane próżniowo, dlatego nie musi być przechowywane w warunkach chłodniczych.

Dodatek do sałatek

Grill

Wegańskie burgery

Kanapki i zapiekanki

Smalczyk z tofu

Smalczyk z tofu marki Naura to wegańska propozycja na bazie sojowego tofu. Nasiona soi, z której powstaje tofu stanowią źródło białka roślinnego, będącego ważnym składnikiem budulcowym mięśni i kości. Smalczyk z tofu to wegańska pasta, będąca zamiennikiem klasycznej polskiej przekąski.  Wyjątkowy i charakterystyczny smak smalczyku uzyskuje się poprzez dodatek odpowiednio skomponowanej mieszanki ziół i przypraw. Dzięki zastosowaniu dodatków, nie odbiega smakiem od klasyka.

Produkt powstał z myślą o weganach i wegetarianach, którzy szukają nowych, roślinnych alternatyw dla produktów pochodzenia zwierzęcego. Smalczyk świetnie sprawdza się jako przystawka w asyście chrupkiego pieczywa. Pastę można zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę – jest poręczna i nie wymaga przechowywania w lodówce.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek

Pasta francuska z tofu

Pasta francuska na bazie tofu marki Naura to wegańska propozycja, która zaskoczy smakiem niejednego smakosza. Soja użyta do produkcji tofu nie jest modyfikowana genetycznie. Nasiona soi stanowią źródło białka roślinnego, będącego ważnym składnikiem budulcowym mięśni i kości.  Wyjątkowy i charakterystyczny smak pasty uzyskiwany jest poprzez dodatek wysokiej jakości, klasycznej, francuskiej musztardy.

Produkt powstał z myślą o weganach i wegetarianach, którzy szukają ciekawych, roślinnych alternatyw dla produktów pochodzenia zwierzęcego. Pasta pakowana jest próżniowo, dlatego nie wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych. Idealnie sprawdza się na śniadanie w stylu francuskim – jako smarowidło do kanapek, wafli i rogalików.

Dip do warzyw

Farsz do naleśników

Smarowidło do kanapek