Wegańskie pasty Naury – czym są i jak je wykorzystać?

listopad 26, 2020 | Blog

Marka Naura stworzyła nową linię produktów dedykowanych weganom, a wśród niej wyjątkowo pysze pasty kanapkowe. Eksperci Naury stworzyli aż cztery perfekcyjne kompozycje, które zadowolą każdego smakosza i miłośnika smarowideł wegańskich. Pasty przygotowane przez Naurę to w całości ekologiczne, naturalne produkty w 100% pochodzenia roślinnego. Idealne dla wegan,  wegetarian oraz dla wszystkich, którzy lubią jeść smacznie i zdrowo.

Moda na dietę wegańską

Innowacyjne produkty wegetariańskie zajmują coraz więcej miejsca na sklepowych półkach. Czy to tylko moda, czy świadomy wybór? Jak się okazuje o wyborze diety roślinnej decyduje nie tylko trend, ale też wiedza żywieniowa. Stos publikacji potwierdzająca korzyści stosowania diety wegańskiej rośnie w równym tempie z ilością przybywających wegan. Dieta roślinna nieustannie zbiera laury i uznanie ekspertów żywieniowych. Stosowanie zrównoważonej diety wegańskiej z pewnością niesie ze sobą wiele korzyści. Ze względu na dużą ilość pełnoziarnistych zbóż, strączków, warzyw i owoców w diecie, dostarczymy do organizmu duże ilości błonnika i antyoksydantów, które mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie.

Nie tylko dla wegan

Po produkty wegańskie coraz częściej sięgają również flexitarianie, czyli osoby ograniczające mięso w diecie, a także zdeklarowani mięsożercy ciekawi nowych smaków. Wskazują na to badania Nielsena. Okazuje się, że wzrost sprzedaży produktów wegańskich nie wpływa na sprzedaż mięsa. Roczna wartość sprzedaży najpopularniejszych produktów wegetariańskich wyniosła w sierpniu br. aż 441 mln zł – szacuje Nielsen. Te dane pokazują, że świadomość żywieniowa konsumentów zmienia się, a zdrowe produkty roślinne coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Wśród najczęściej kupowanych zamienników produktów odzwierzęcych są mleka roślinne, gotowe dania wegańskie i właśnie pasty kanapkowe.

Pasty prosto z natury

Oferowane przez Naurę specjały spróbowane raz z pewnością na długo wejdą do Twojego codziennego jadłospisu. W portfolio znajdziesz aż 4 wyjątkowe i w pełni ekologiczne propozycje:

  • Pasta z batatów z rozmarynem
  • Pasztet z pieczonymi warzywami
  • Paprykarz z kaszą jaglaną
  • Hummus marchewkowy z wędzoną papryką

Jak widzisz oferta prezentuje się zachęcająco i z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak. Różnorodna i zdrowa dieta zapewnia doskonały wygląd i samopoczucie, dlatego nawet podczas przygotowywania kanapek, warto sięgać po najwyższej jakości żywność ekologiczną. Aromatyczne pasty wegańskie powstają wyłącznie z naturalnych, certyfikowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych aromatów. Całość doskonale doprawiona bukietem aromatycznych ziół i przypraw uzupełnia kompozycję. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż pasty rozpływają się w ustach.

Smarowidła nie tylko do kanapek

Świeży chleb z chrupiącą skórką posmarowany hummusem marchewkowym – brzmi doskonale! Jednak to nie jedyne zastosowanie roślinnych past Naury. Z powodzeniem mogą być stosowane jako przystawka, dip do warzyw i chrupiących nachosów. Świetnie sprawdzą się na imprezowym stole jako małe przekąski z pumperniklem. Możesz wykorzystać je również na ciepło jakofarsz do naleśników lub dodatek do zapiekanek i makaronów, tworząc wyjątkowe i smaczne dania obiadowe. Nowe życie, dzięki pastom, zyskają też meksykańskie tortille. Wystarczy posmarować dipem placek, dodać ulubione warzywa i otrzymujemy pyszne, pełne smaku danie, które sprawdzi się jako lekki obiad lub lunch do pracy. Jak widzisz zastosowań jest mnóstwo, eksperymentując w kuchni z pewnością odnajdziesz jeszcze wiele innych!

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pozostałe wpisy z bloga

Domowe krakersy z mąki żytniej

Domowe krakersy z mąki żytniej

Szukasz szybkiej, smacznej, a dodatkowo zdrowej przekąski, którą możesz poczęstować znajomych? Jesienne wieczory to idealna pora, by nadrobić towarzyskie zaległości. Niezależnie od tego czy wraz ze znajomymi planujecie seans filmowy, planszówki czy zwykłe pogaduchy,...

Pełnoziarniste naleśniki z wegańskim tatarem

Pełnoziarniste naleśniki z wegańskim tatarem

Naleśniki – ulubione danie wszystkich dzieci. Sami w dzieciństwie nie potrafiliśmy się im oprzeć, szczególnie wtedy, gdy w całym domu unosił się aromat smażonych placków. Klasyczne z serem, owocowe z konfiturą – wszystkie smakowały obłędnie. Dzisiaj chcemy przekonać...

Ciasteczka jęczmienne na pierwszy dzień szkoły

Ciasteczka jęczmienne na pierwszy dzień szkoły

Witaj szkoło! Dziś rozpoczynamy nowy rok szkolny i z pewnością nasze wakacyjne nawyki żywieniowe ulegną zmianie. Na całym świecie mamy zastanawiają się: co takiego wrzucić do szkolnego lunchboxa, żeby sprawić radość dzieciakom w pierwszym dniu szkoły. Drugie śniadanie...