BIO Wafle

BIO wafle kukurydziane bez soli

Wafle kukurydziane bez soli to w 100% naturalna przekąska. Sekretem wafli jest ich sposób wypieku, który pozwala zachować cenne walory smakowe i odżywcze. Kukurydza, z której powstają, jest naturalnie bezglutenowa, a jej ziarna obfitują w błonnik pokarmowy.

Doniesienia wykazują, że kukurydza była uprawiana na terenie Meksyku już 9000 lat temu. Uważano ją za roślinę świętą i traktowano jak obiekt kultu. To z pewnością za sprawą wyjątkowych wartości odżywczych i wszechstronnego zastosowania.

Chrupiące krążki idealnie sprawdzają się jako szybka, lekka i smaczna przekąska. W związku z tym, że wafle nie zawierają soli to doskonale smakują ze słodkimi dodatkami – dżemem, owocami i kremem orzechowym.

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

BIO wafle ryżowe z solą morską

Wafle ryżowe z solą morską to klasyczna i w 100% naturalna przekąska. Sekretem wafli Naura jest ich sposób wypieku, który pozwala zachować cenne walory smakowe i odżywcze. Wafle ryżowe są chrupkie, niskokaloryczne, a jednocześnie pożywne.

Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, stanowiące główne źródło energii w żywieniu człowieka. Wafle są również źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego i zwiększa poczucie sytości. Z tego względu polecany jest wszystkim, chcącym zachować szczupłą sylwetkę.

Chrupiące krążki ryżowe idealnie sprawdzają się jako szybka, lekka przekąska lub alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Wafle najlepiej smakują z hummusem, wegańskim pasztetem, a także słodkim kremem orzechowym.

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

BIO wafle wieloziarniste z Chia

Wafle ryżowe wieloziarniste z dodatkiem chia to w 100% naturalna przekąska. Z połączenia ryżu, pełnego ziarna i nasion chia powstała niezwykła kompozycja, wyjątkowo cienkich i delikatnych wafli ryżowych. Do produkcji wafli zostały użyte składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Wafle zostały wzbogacone o ziarenka chia. Szałwia hiszpańska pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana i ceniona od wieków. Była elementem diety Azteków, którzy uważali, że dzięki niej utrzymają doskonałą kondycję fizyczną i umysłową.

Starannie dobrane procesy przetwórcze pozwalają zachować najważniejsze walory walory smakowe i odżywcze. Wafle ryżowe to smaczna, pełnoziarnista przekąska stosowana również jako alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Świetnie komponują się ze słodkim dżemem.

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

BIO wafle kukurydziane z solą

Wafle kukurydziane Naura to wyjątkowo chrupiąca i w 100% naturalna przekąska. Dostępna zarówno w dużym opakowaniu, jak i w formie pojedynczej porcji, którą można zabrać ze sobą wszędzie. Kukurydza, z której powstają, jest naturalnie bezglutenowa, a jej ziarna zawierają błonnik pokarmowy.

Doniesienia wykazują, że kukurydza była uprawiana na terenie Meksyku już 9000 lat temu. Uważano ją za roślinę świętą i traktowano jak obiekt kultu. To z pewnością za sprawą się wyjątkowych wartości odżywczych i wszechstronnego zastosowania.

Chrupiące krążki z dodatkiem soli idealnie sprawdzają się jako szybka, lekka i smaczna przekąska. Stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa. Polecane są szczególnie osobom dbającym o smukłą sylwetkę, ponieważ są niskokaloryczne.

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

BIO wafle gryczane z kukurydzą i Chia

Wafle gryczane z kukurydzą i chia to odżywcza przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Wafle zostały wyprodukowane wyłącznie z ekologicznych surowców. Ich sekretem jest sposób wypieku, który pozwala zachować cenne walory smakowe i odżywcze.

Gryka jest znana ludzkości już od ok. 2000 roku p.n.e., kiedy to uprawiano ją w górskich rejonach Indii. Z kolei na kontynent europejski przywędrowała dopiero ok. XIV stulecia za sprawą mongolskich i tatarskich najeźdźców. Mieszkańcy ziem polskich nazywali grykę hreczką lub poganką.

Wyjątkowo cienkie wafle z ziarenkami chia świetnie sprawdzają się jako przekąska lub zamiennik chleba do lekkich śniadań. Krążki zostały zamknięte w poręcznym opakowaniu, które pozwala zabrać je ze sobą wszędzie.

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

BIO wafle jaglane z kukurydzą i Chia

Wafle jaglane z kukurydzą oraz chia to zdrowa i w 100% zdrowa przekąska. Kasza jaglana z której powstają, jest naturalnie bezglutenowa. To świetna wiadomość dla osób dbających o zdrową sylwetkę. W kontekście zdrowia ważny jest również fakt, że wafle są wolne od konserwantów i sztucznych barwników.

Małe, żółte ziarenka kaszy jaglanej to tak naprawdę łuskane ziarna prosa, które stanowiło kiedyś główne źródło białka dla mieszkańców Azji, Afryki i Indii. Kasza jaglana to najstarszy gatunek kaszy, ponieważ proso uprawiano już w neolicie, czyli ok. 4 000 lat temu.

Wafle jaglane to świetny zamiennik pieczywa, czyli doskonała baza do kanapek. Najlepiej smakują z hummusem, wegańskim pasztetem, a także słodkim kremem orzechowym.

 

 

Przekąska

Zabierz mnie ze sobą

Dodatek do sałatki

Bochenek bezglutenowy jasny

Bochenek bezglutenowy jasny to wygodny i zdrowy sposób na pełnowartościowe śniadanie. Powstał z myślą i troską o osobach z celiakią oraz nietolerancją glutenu. Zapewnia o tym obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Lekki jak chmurka bochenek polecany jest wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowe rozwiązania – to alternatywa dla tradycyjnego chleba. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce.

Bochenek dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymuje uczucie sytości. Chlebek został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu zachowuje świeżość i doskonały smak. Idealnie sprawdza się jako baza kanapek, tostów i wszelkiego rodzaju przystawek na diecie bezglutenowej.

Baza kanapek

Zamiennik tradycyjnego pieczywa

Dodatek do sałatki

Bochenek bezglutenowy wieloziarnisty

Bochenek bezglutenowy wieloziarnisty to szybkie i zdrowe rozwiązanie na pełnowartościowe śniadanie dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Zapewnia o tym obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Wieloziarnisty bochenek jest polecany wszystkim tym, którzy cenią wygodę i zdrowy styl życia. Receptura pieczywa opiera się na wysokiej jakości surowcach bezglutenowych: mące ryżowej, kukurydzianej i tapioce.

Pełnoziarniste kromki, dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspierają funkcjonowanie układu pokarmowego i na długo utrzymują uczucie sytości. Ziarna obecne w pieczywie, przyjemnie chrupią i zwiększają wartość odżywczą pieczywa. Bochenek został zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu na długo zachowują świeżość i wyśmienity smak. Doskonały do tostów, zdrowych kanapek i zapiekanek.

 

Baza kanapek

Zamiennik tradycyjnego pieczywa

Dodatek do sałatki

Bułki bezglutenowe wieloziarniste

Bułki bezglutenowe wieloziarniste to najprostszy sposób na pełnowartościowe śniadanie, pozbawione glutenu. Receptura opracowana została z myślą o osobach z celiakią i nietolerancją glutenu, które cenią zdrowy styl życia. Bazą bułeczek jest mąka ryżowa, mąka kukurydziana, tapioka oraz ziarna i pestki. Produkt został oznaczony licencjonowanym certyfikatem – znakiem Przekreślonego Kłosa, który daje absolutną pewność, że nie ma w składzie glutenu. Bułeczki polecane są tym, którzy uwielbiają wygodę i naturalne pieczywo.

Bułeczki pełnoziarniste dzięki wysokiej zawartości błonnika wspierają funkcjonowanie układu pokarmowego i na dłużej utrzymują uczucie sytości. Produkt został szczelnie zapakowany, dzięki czemu na długo zachowuje świeżość i lekką strukturę. Wieloziarniste bułki możesz stosować w formie kanapek i zapiekanek. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do zdrowych, wegańskich burgerów – oczywiście gluten free.

 

Baza kanapek

Zamiennik tradycyjnego pieczywa

Baza burgerów

Chleb bezglutenowy jasny 

Chleb bezglutenowy jasny to najlepszy sposób na zdrowe, bezglutenowe kanapki. To również świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba. Receptura opracowana została specjalnie z myślą o osobach cierpiących na celiakię i nietolerancję glutenu. O absolutnym braku glutenu świadczy obecność licencjonowanego certyfikatu – znaku Przekreślonego Kłosa. Bezglutenowy chlebek Naury polecany jest wszystkim tym, którzy cenią naturalne odżywianie i wygodne rozwiązania.

Chlebek bezglutenowy powstaje na bazie mąki ryżowej, kukurydzianej i tapioki. Nie brakuje w nim także sporej dawki błonnika witalnego. Wysoka zawartość błonnika zapewnia uczucie sytości na dłużej i wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego. Chleb został pokrojony w optymalnej wielkości kromki i zapakowany w atmosferze ochronnej, dzięki czemu zapewnia wygodę i na długo zachowuje świeżość oraz doskonały smak. 

 

Baza kanapek

Zamiennik tradycyjnego pieczywa

Dodatek do sałatki